Διαγωνισμός Φυσικής 2014

O 24ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου 2014 θα διεξαχθεί στο 1ο Λύκειο Ρεθύμνου, Μοάτσου 1.

Ονοματεπώνυμο Δ/ντριας:  Μαμαλάκη Ευαγγελία

Ονοματεπώνυμο υπευθύνου: Χαλκιαδάκης Στυλιανός

Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού: 29 Mαρτίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30π.μ.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 2014

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (ΕΣΣΚ) προκηρύσσει το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκακιού Δυτικής Κρήτης 2014, το οποίο αποτελεί προκριματική φάση για το 11ο Παγκρήτιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα (2014).

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, σε συνεργασία με το Δήμο Πλατανιά και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,των κατά τόπους Γραφείων Φυσικής Αγωγής και τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θιας Εκπαίδευσης των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου.

Ως γνωστόν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέταξε το σκάκι στα αθλήματα που καλλιεργούνται στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού (αγώνες ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ) στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας (επιστολή Υ.ΠΑΙ.Θ. αριθ.πρωτ. 132785/Α/Γ4, 19-9-2013).

Διαβάστε περισσότερα: ΑΤΟΜΙΚΟ  ΣΧΟΛΙΚΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΣΚΑΚΙΟΥ  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΚΡΗΤΗΣ  2014

"Μέρες του 2014"

H Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων (3ο ΕΠΑΛ) διοργανώνει τον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Μέρες του 2014», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές των Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ και ΕΠΑΛ της χώρας.

Στόχος του διαγωνισμού της χρονιάς αυτής είναι η αποτύπωση της σημερινής πραγματικότητας. Όπως παρατηρούν οι διοργανωτές του Διαγωνισμού “ Οι μέρες που ζούμε είναι, έτσι κι αλλιώς, ιστορικές και κατά συνέπεια η φωτογραφική τους καταγραφή είναι επιβεβλημένη. Η νέα γενιά έχει όλη εκείνη τη φρεσκάδα που απαιτείται ώστε να δώσει στις σκληρές αυτές μέρες ένα άλλο νόημα. Η ματιά της είναι ελεύθερη να καταγράφει πράγματα και ανθρώπους, να παγώσει το χρόνο και να δώσει στο χώρο τις διαστάσεις που εκείνη θεωρεί σημαντικές. Περιμένουμε τ’ αποτελέσματα με το αίσθημα των ανθρώπων που ελπίζουν ότι η νέα γενιά έχει κάτι να τους διδάξει.”   

Διαβάστε περισσότερα: "Μέρες του 2014"

Η εξερεύνηση του Διαστήματος μέσα από τα μάτια των παιδιών

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων προκηρύσσει Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για την Εξερεύνηση του Διαστήματος μέσα από τα μάτια των Παιδιών. 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

 

Διεξαγωγή ψηφοφορίας για Διαγωνισμό Comic

Mετά το διαγωνισμό κόμικ, τον οποίο είχε προκηρύξει το Συμβούλιο της Ευρώπης με τίτλο «Δημοκρατία και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σχολείο» με καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων στις 24 Δεκεμβρίου 2013, έχει ήδη ξεκινήσει η ψηφοφορία για την επιλογή των καλύτερων υποψηφιοτήτων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαρτίου 2014.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος πάνω από 300 υποψηφιότητες και στην τελική επιλογή έφτασαν 34. Οι συμμετοχές από την Ελλάδα ήταν πολλές. Η επιλογή γίνεται μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και να ψηφίσουν ηλεκτρονικά το κόμικ της προτίμησής τους στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://pjp-eu.coe.int/en/web/charter-edc-hre-pilot-projects/comics-competition

Η τελική επιλογή θα είναι αποτέλεσμα τόσο της ψηφοφορίας του κοινού όσο και των ψήφων της Ειδικής Επιτροπής Επιλογής.Οι 10 πρώτες νικήτριες συμμετοχές στη συνέχεια θα ενταχθούν σε μία ή πολλές μικρές ταινίες κινουμένων σχεδίων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

 

Copyright © 2012-2013. 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου. All Rights Reserved.