Προβολή ταινίας τις Παρασκευές

Φραγκιαδάκη Εύα, Β5

Στο 3ο ΓΕΛ Ρεθυμνου ώρα 7:30-11 προβάλλεται η ταινία…

Ύστερα από την ιδέα του νέου μας καθηγητή, Παπακωνσταντίνου Στέργιου, δημιουργήθηκε μία κινηματογραφική ομάδα, η οποία αποτελείται από μαθητές του Τρίτου Γενικού Λυκείου. Σκοπός της ομάδας μας είναι η προβολή ταινιών, οι οποίες, είτε θα μας δείξουν έναν άλλο καλύτερο κόσμο που κρύβουν οι άνθρωποι μέσα τους, είτε τη σκληρή πραγματικότητα της εποχής μας.

Πιο συγκεκριμένα, παρακολουθούμε ταινίες λίγο διαφορετικές από εκείνες που έχουμε συνηθίσει. Συνήθως, περιέχουν ανθρωπιστικά  μηνύματα, όπως «Ο επίμονος κηπουρός» και «Η αποστολή». Ακόμα, γνωρίζουμε προσωπικότητες, που στην προσπάθεια τους να προστατέψουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή τους, όπως στις ταινίες: «Ημερολόγια μοτοσικλέτας» και «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Όμως το ταξίδι μας δε σταματάει εδώ. Συναντήσαμε και γνωρίσαμε τον πολύπλοκο συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων μέσα από τις ταινίες «Η φωλιά του κούκου» και η «Η ζωή είναι ωραία».

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι, η ομάδα μας δεν είναι απλά υπεύθυνη για την επιλογή κάποιας ταινίας, αλλά έχουμε και άλλες υποχρεώσεις. Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντησή μας, επιλέγουμε τι θα κάνει ο καθένας μας, έτσι ώστε να διοργανώνουμε καλύτερα την προβολή της ταινίας. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι για την κατασκευή της αφίσας μας και άλλοι για τα φαγητά ή τη διακόσμηση της τάξης, στην οποία γίνεται η προβολή. Εκτός από την κινηματογραφική ομάδα, οποιοσδήποτε μαθητής ή καθηγητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την ταινία.

Φυσικά, μόνο η παρακολούθηση μίας ταινίας δε θα ήταν αρκετή για να γνωρίσουμε κάποιες αξίες της ζωής. Για αυτό το λόγο, πάντα μετά από κάθε ταινία εκφράζουμε τις εντυπώσεις και τις απόψεις που μας δημιούργησε η ταινία. Κάποιες φορές η συζήτησή μας καθοδηγείται από τα ίδια τα μέλη της ομάδας και άλλες από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Τέλος, θεωρώ πως είναι σωστό να ευχαριστήσουμε την κ. Πετρακάκη τη Διευθύντριά μας, η οποία μας παραχώρησε μία μεγάλη αίθουσα, δείχνοντάς μας απόλυτη εμπιστοσύνη. 

Οι προβολές μας συνεχίζονται…

 

Η ομάδα αποτελείται από τους:


-        Αντωνάκης Κωνσταντίνος

-        Ασβεστά Φένια

-        Βλατάκης Μανώλης

-        Δασκαλάκη Αγάπη

-        Δασκαλομαρκάκη Ελένη

-        Δρακάκη Ελένη

-        Ιωαννίδη Ελένη

-        Καραγκιαούροφ Στέλλα

-        Λαχνιδάκη Αγάπη

-        Λελεδάκης Ιωάννης

-        Λετζάκης Ιωάννης

-        Μανταδάκης Αδάμ

-        Μαρινάκη Ήρα

-        Μαρινάκη Μαρία

-        Μουράτη Πάμελα

-        Σόλο Μάριο

-        Σουλάϊ Άντζελα

-        Τσακάλης Γιώργος

-        Τσιλεδάκη Μελίνα

-        Φραγκιαδάκη Εύα

Copyright © 2012-2013. 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου. All Rights Reserved.