Έπαθα κι έμαθα

 

Και ξαφνικά… δεν θυμάμαι τίποτα!

          Όλα κύλαγαν ομαλά μέχρι τις 8-1-13. Ήταν η 1η μέρα σχολείο μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, ώσπου στην επιστροφή μου προς το σπίτι μου από το σχολείο συνέβη κάτι πολύ δυσάρεστο, που θα είναι μια παντοτινή εμπειρία για εμένα. Ο δρόμος είχε μια ελαφριά στρώση χιονιού και σε μία στροφή το μηχανάκι γλίστρησε. Ευτυχώς φορούσα κράνος… Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν θυμάμαι τίποτα.

          Η μνήμη μου άρχισε να επανέρχεται σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου ακούγοντας τους γύρω μου, ακόμα και το γιατρό που μελλοντικά θα με χειρουργούσε, να πιστεύουν και συνάμα να φοβούνται ότι θα μείνω ανάπηρος.

          Αμέσως άρχισα να ρωτάω για το τι έγινε. Ο πόνος ήταν αφόρητος. Έμαθα από τη μητέρα μου ότι είχα σπάσει τον 3ο σπόνδυλο στη σπονδυλική μου στήλη και ότι τα πόδια μου τα έσωσα για ένα χιλιοστό! Γρήγορα προγραμματίστηκε το χειρουργείο μου, όπου θα υποβαλλόμουν σε σπονδυλοδεσία. Μετά από 2 μέρες πρωί-πρωί μπήκα στο χειρουργείο και βγήκα το βραδάκι. Η επέμβαση ήταν πολύ λεπτή και δύσκολη, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά!

          Ο πόνος των επόμενων ημερών ήταν απερίγραπτος και είναι κάτι που δε θα ξεχάσω ποτέ στη μετέπειτα ζωή μου. Οι μέρες περνούσαν αργά και βασανιστικά ώσπου μια μέρα μου έφεραν ένα «κηδεμόνα» να φορέσω. Σηκώθηκα απ’ το κρεβάτι και περπάτησα μόνος μου. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή, μετά από τα όσα είχα υποφέρει και μια προσωπική επιβεβαίωση για εμένα.

          Ο καιρός κυλούσε και μετά από 20 μέρες βγήκα από το νοσοκομείο και πήγα σπίτι μου. Οι πρώτες μέρες, που ήταν κυρίως προσαρμογής, ήταν δύσκολες αλλά με τη βοήθεια της Παναγίας όλα πήγαν καλά!

          Έγραψα αυτό το άρθρο για να καταλάβουν όποιοι το διαβάσουν το πόσο σημαντικό είναι να φοράνε κράνος και να οδηγούν συνετά. Αυτό το γεγονός παραλίγο να μου κοστίσει τη ζωή, αλλά μέσα από αυτό το γεγονός κατάλαβα πόσο γλυκιά είναι η ζωή αλλά και πόσο εύκολα μπορούν να ανατραπούν όλα.

          Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας γίνει μάθημα!!!

 

Γασπαράκης Παναγιώτης, Β1

 

Copyright © 2012-2013. 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου. All Rights Reserved.