Αποφθέγματα 2

…και τώρα η συνέχεια

H ζωή του καθενός είναι οι επιλογές του. Κι εγώ αγαπάω τις επιλογές μου. Ακόμη και σε αυτές που έπεσα έξω. Γιατί ήταν αυτές που με έκαναν να ξεχωρίζω το Ψέμα από την Αλήθεια.

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one. ( Bruce Lee)

Αν εσύ πεις ψέματα στην Κυβέρνηση αυτό θεωρείται κακούργημα, αν η Κυβέρνηση σου πει ψέματα. Αυτό ονομάζεται πολιτική….

Την λευτεριά σου μην την ζητιανεύεις (Ν.Ξυλούρης)

Η γυμνή αλήθεια είναι πάντα καλύτερη από το πιο καλοντυμένο ψέμα.

Τα καλύτερα δεν έρχονται, εμείς τα φέρνουμε.

Think more and do less (E.Herbert Caesari)

Μόνο με την καρδιά μπορεί κανείς να δει καθαρά. Αυτό που έχει σημασία είναι αόρατο στα μάτια (Ο Μικρός Πρίγκιπας).

If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough. (Albert Einsten)

Ποιος είσαι εσύ που θα με κρίνεις για την ζωή που κάνω; Δεν είμαι τέλειος και δεν χρειάζεται να είμαι. Και πριν ξεκινήσεις να με δείχνεις με το δάχτυλο, βεβαιώσου ότι τα χέρια σου είναι καθαρά. ( Bob Marley)

Εκείνος που αγαπά ποτέ δεν σε εγκαταλείπει. Ακόμη κι αν υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι για να φύγει, θα βρει τον τρόπο να μείνει.

Αυτοί που ονειρεύονται την ημέρα αντιλαμβάνονται πολλά πράγματα που διαφεύγουν από αυτούς που ονειρεύονται μόνο το βράδυ (Έντγκαρ Άλλαν Ποε).

Προτού αποφασίσεις, άκουσε. Προτού αντιδράσεις σκέψου. Προτού ξοδέψεις κέρδισε. Προτού επικρίνεις περίμενε. Προτού προσευχηθείς, συγχώρεσε. Προτού εγκαταλείψεις, προσπάθησε. (ErnestHemingway)

Πυραμίδα η ψυχή του ανθρώπου, στη βάση της το κτήνος, στην κορυφή της ο Θεός. Στόχος μας ο ανήφορος (Ν. Καζαντζάκης).

Πολλοί άνθρωποι θα γελάσουν μαζί σου και θα σε κοροϊδέψουν, αν πεις αυτό που πιστεύεις και δεν μπορέσουν να καταλάβουν, ίσως γιατί η σκέψη σου να βρίσκεται χρόνια μπροστά από την εποχή μας. Εσύ όμως, αν είσαι σίγουρος γι’ αυτό που λες και έχεις πίστη στον εαυτό σου, να το φωνάζεις κι ας είσαι μέσα στους πολλούς. (Albert Einstein)

 Αυτός που έχει θέληση, δημιουργεί,  και δημιουργεί πάρα πολλά. Αυτό είναι η απόδειξη πως δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο (WilliamShakespeare).

Copyright © 2012-2013. 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου. All Rights Reserved.