Η ζωή είναι ωραία


 

Κώδικας τιμής

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Η Κινηματογραφική Ομάδα παρουσιάζει την ταινία

"Κώδικας τιμής"


 

 

Ώρα: 19:00

 

Η ιστορία του πρώτου έγχρωμου Αμερικανού δύτη του ναυτικού, οι δυσκολίες που αντιμετώπισε έως ότου γίνει δεκτός στη σχολή, και η κόντρα με τον επικεφαλής της ομάδας στο κέντρο εκπαίδευσης η οποία εξελίχθηκε σε αμοιβαία εκτίμηση.

Συνοπτική περίληψη του έργου:
Ο Carl Brasheer αφήνει την αγροτική του οικογένεια και κατατάσσεται στο ναυτικό. Εκεί οι μαύροι προορίζονται για μάγειροι, υπασπιστές και άλλες κατώτερες δουλειές. Εκείνος όμως βλέποντας από κοντά τον Master Diver, Billy Sunday, καταλαβαίνει ότι και αυτός θέλει να γίνει δύτης. Όταν αργότερα ο Billy Sunday αναγκάζεται να γίνει εκπαιδευτής, αφήνοντας την ενεργό δράση, ο Carl καταλήγει να είναι ο πρώτος μαύρος υποψήφιος δύτης. Στην σχολή όμως θα συναντήσει τις αντιδράσεις των συναδέλφων του αλλά και την ακαμψία της στρατιωτικής ηγεσίας. Τελικά η ζωή του θα πάρει μια άλλη τροπή όπως και εκείνη του Billy Sunday. Οι δρόμοι τους όμως θα ξανασυναντηθούν αργότερα.

Στη φωλιά του κούκου


 

Ημερολόγια μοτοσικλέτας

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΣΤΙΣ 19.30  

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ  

΄΄ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ  ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ΄΄


Μια ταινία γυρισμένη το 2004

Λίγα λόγια για την ταινία…

Δύο φίλοι, ατέλειωτα χιλιόμετρα, χίλιοι δυο τρόποι για να εξασφαλίζουν ένα γεύμα ή ένα μέρος για να περάσουν τη νύχτα, έρωτες που μένουν πίσω... Μέχρι που στο τέλος της ταινίας, μετά από μια σειρά επεισοδίων και συναντήσεων με τους κοινωνικά αδικημένους, οι βάσεις για την προσωπική επανάσταση του Ernesto έχουν γίνει σαφείς. Είτε πρόκειται για άνεργους χωρικούς που στοιβάζονται στα ορυχεία ή για μια κοινότητα λεπρών (που αποκτά μια συμβολική έννοια κοινωνικού διαχωρισμού), κάθε άτομο που συναντούν οι δύο φίλοι αφήνει τη δική του σφραγίδα στην ιστορία. 

 

Ο επίμονος κηπουρός

Η κινηματογραφική ομάδα

παρουσιάζει την ταινία:

"Ο επίμονος κηπουρός"

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, στις 20:00,

Aίθουσα 1

Ο Τζάστιν και η Τέσα είναι ένα ζευγάρι που ζει και εργάζεται στη βρετανική κοινότητα της Κένυας. Όταν η Τέσα δολοφονείται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, ο Τζάστιν θα ξεκινήσει ένα ταξίδι ανά την υφήλιο, καταδιώκοντας τους δολοφόνους της γυναίκας του. Θα ανακαλύψει μία θανάσιμη συνομωσία που εκτείνεται πέρα από κάθε φαντασία... Η ιστορία είναι βασισμένη σε ένα πραγματικό περιστατικό, όπου ένα κοριτσάκι στη Νιγηρία πέθανε μετά από υπερβολική δόση αντιβιοτικών που της χορηγήθηκαν σε πιλοτικό πρόγραμμα προφύλαξης και αποτελεσματικότητας φαρμάκων της εταιρείας Pfizer (ως πειραματόζωο).

Copyright © 2012-2013. 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου. All Rights Reserved.