Πρωτιά μαθητών του σχολείου στον τοπικό διαγωνισμό EUSO

Η ομάδα του σχολείου μας αποτελούμενη από τους μαθητές: Παπαδόσηφος Μανούσος, Παπαδόσηφου Ελευθερία και Πετρακάκη Μαρία ήρθε πρώτη στον τοπικό διαγωνισμό EUSO 2016 και πήρε το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει τον νομό μας στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού που θα γίνει στην Αθήνα στις 23 Ιανουαρίου 2016.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν  σε εργαστηριακές εφαρμογές Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας στο ΕΚΦΕ Ρεθύμνου στην Αργυρούπολη, που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης του τοπικού διαγωνισμού.  

Από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα προκριθούν δύο ομάδες από την Ελλάδα για να συμμετάσχουν στην 14η Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2016, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Tartu της Εσθονίας, 7-14 Μαϊου 2016. 

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad, EUSO. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας Των Φυσικών Επιστημών, καθώς και η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή. 

Συγχαίρουμε τους μαθητές του σχολείου μας και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό.

 

Copyright © 2012-2013. 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου. All Rights Reserved.