Παρουσίαση λευκώματος για τον Καζαντζάκη

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στα πλαίσια της έκθεσης «Αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή Ρεθύμνου της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, παρουσιάζει εκδήλωση – εικαστική δράση αφιερωμένη στο παραμύθι “Η αλήθεια του παραμυθιού και ο καρπός του Ήλιου”.

Η Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη με την διπλή της ιδιότητα ως συγγραφέας και ζωγράφος, μέσα από το εικαστικό και λογοτεχνικό της λεύκωμα “Η αλήθεια του παραμυθιού και ο καρπός του Ήλιου”, αναφορά στο ανυπότακτο πνεύμα του Ν. Καζαντζάκη και μέσα από την μαγεία των χρωμάτων, της τέχνης και της ποίησης του παραμυθιού, θέλησε να αγγίξει απρόσιτα  αλλά πανανθρώπινα  ερωτήματα όπως είναι η ψυχή και ο θάνατος που προβληματίζουν κάθε παιδί και νέ&µn; που αναζητά την αλήθεια της ζωής και την ελευθερία της σκέψης.Μέσα από τον λόγο, την προβολή εικόνων του έργου “Η αλήθεια του παραμυθιού και ο καρπός του Ήλιου”, τα παιδιά θα ξετυλίξουν το κουβάρι του μύθου, να ανακαλύψουν τις κρυμμένες αλήθειες δημιουργικά, συνδυάζοντας την εκπαιδευτική γνώση και δράση, με την ελεύθερη και εμπνευσμένη ψυχαγωγία της τέχνης. 

Στο πρώτο μέρος, το οποίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου η οποία θα περιλαμβάνει αφήγηση και προβολή εικόνων.

Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 – 12 ετών.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι περίπου 1 ώρα και τριάντα λεπτά. Είσοδος ελεύθερη.

Παράλληλα ενημερώνουμε το κοινό ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη» πραγματοποιούνται, μετά από συνεννόηση, ξεναγήσεις από την επιμελήτρια Χρυσούλα Σκεπετζή.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η διάρκεια των εκθέσεων: «Αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη», «Ο κύκλος της ζωής. Φίλιππος Τσιάρας – Χριστόφορος Δουλγέρης» και «Ithaca returned. Διεθνής έκθεση φωτογραφίας» θα είναι έως τις 30 Νοεμβρίου 2013.

nu;pi;tau;strong

Copyright © 2012-2013. 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου. All Rights Reserved.