Χρώματα και μαντινάδες

Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης σε συνεργασία με τον Εικαστικό Άγγελο Σκούρτη, πρόκειται να υλοποιήσουν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, για όλα τα παιδιά της πόλης, με θέμα «Χρώματα και Μαντινάδες».

Η εικαστική δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Μαρτίου, στους χώρους των Εικαστικών Εργαστηρίων (Χειμάρας 8), στις 11.00-13.00 ενώ με τη λήξη της θα ακολουθήσει Εικαστικό δρώμενο στα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος ο καλλιτέχνης Άγγελος Σκούρτης, καθοδηγεί τα παιδιά με τον απόηχο της φράσης “-Αδερφή μου αμυγδαλιά μίλησέ μου για το Θεό…κι η αμυγδαλιά άνθισε…”, αλλά και με άλλα αποσπάσματα από το μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, “Ο Φτωχούλης του Θεού”.

Με τη μουσική  συνοδεία από τους «Όρνιθες» του Μάνου Χατζηδάκι, τα παιδιά δημιουργούν ζωγραφικά και ολοκληρώνουν τη δράση τους κατασκευάζοντας μάσκες.

Videoartproject

Συγχρόνως, οι μικροί φίλοι μας, λαμβάνουν μέρος, με το δημιουργικό αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού προγράμματος, σε video-artprojectμε θέμα τα χρώματα και τις μαντινάδες.

Η πρώτη φάση του projectθα περιέχει υλικό από εικαστική δράση που θα έχει πραγματοποιηθεί από τον καλλιτέχνη, σε σχολείο της πόλης μας.

Στη συνέχεια θα συμπεριληφθούν οι στιγμές δημιουργίας των παιδιών ενώ θα ζωγραφίζουν και θα κατασκευάζουν τις μάσκες στο χώρο των Εικαστικών Εργαστηρίων.

Τέλος, για τη δημιουργία του video-art, ο καλλιτέχνης Άγγελος Σκούρτης, στο πλαίσιο ενός εικαστικού δρώμενου στα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, συγκεντρώνει μαντινάδες από τα παιδιά και τους κατοίκους.

Εικαστικό δρώμενο

Το δρώμενο στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των κατασκευών στο χώρο των Εικαστικών Εργαστηρίων, περίπου στις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου. Στη φάση αυτή τα παιδιά που θα ακολουθήσουν τον καλλιτέχνη θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Για την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα του Εκπαιδευτικού τομέα του Μ.Σ.Τ. Κρήτης τις εξής ημέρες και ώρες: Δευτ.-Τετ.-Παρ. 13:00 – 20:00, Τρίτη-Πέμπτη 08:00-14:00 και Σάββατο 10:00-15:00.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη.

  

Επικοινωνία:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.)

Εκπαιδευτικός Τομέας – Εικαστικά Εργαστήρια

Χειμάρας 8, 74 100 Ρέθυμνο

Τ: +30 28310 57353+30 28310 57353, F: +30 28310 57353+30 28310 57353

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. •http\\:www.cca.gr

Copyright © 2012-2013. 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου. All Rights Reserved.