English on the Spot Festival 2016

Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες Αγγλικών των δημόσιων Σχολείων της Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπ/σης του Ν. Ρεθύμνου και η αρμόδια Σχολ. Σύμβ. διοργανώνουν για έκτη (6η) συνεχή χρονιά το English on the Spot Festival.

Το φεστιβάλ είναι διήμερο και στη διάρκειά του οι μαθητές και μαθήτριες με τους καθηγητές τους έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν στο κοινό και εκτός σχολικού περιβάλλοντος, projectsκαι εργασίες που δημιούργησαν:

Α. κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών,

Β. για το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ, που φέτος έχει θέμα Smile out loud!”.

Το θέμα είναι κοινό για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι εργασίες πρέπει να περιλαμβάνουν παραγωγή γραπτού ή προφορικού λόγου στα αγγλικά και μπορούν να είναι: γραπτό κείμενο, αφίσα, κατασκευή, βίντεο, powerpoint, τραγούδι, θεατρικό, κ.ά.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 και περιλαμβάνει έκθεση των εργασιών στο «Σπίτι του Πολιτισμού» Ρεθύμνου, προβολή βίντεο, παιχνίδια και δραστηριότητες onthespot, ενώ το Σάββατο το βράδυγίνεται ηπαρουσίαση των ‘ζωντανών’ συμμετοχών, - θεατρικών, τραγουδιών, κλπ- στην Πλατεία Μικρασιατών της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.

Το 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου στις Βρυξέλλες

Your Europe, Your Say 2014

Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή…

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (συμβουλευτικό όργανο της Ε.Ε.) διοργανώνει τα τελευταία πέντε χρόνια μία εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν 3 μαθητές από κάθε χώρα-μέλος. Οι μαθητές, που είναι 16-17 ετών,  καλούνται να συζητήσουν 14 πρωτοβουλίες για μια καλύτερη Ευρώπη. Οι προτάσεις τους αποστέλλονται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Το πρόγραμμα  πραγματοποιήθηκε φέτος στις Βρυξέλλες από τις 26 μέχρι τις 28 Μαρτίου. Συμμετείχαν 84 μαθητές και 31 καθηγητές από τις 28 χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Το Σχολείο μας κληρώθηκε ανάμεσα σ’ όλα τα σχολεία της χώρας για να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Με κλήρωση επίσης αναδείχτηκαν οι μαθητές Αλεξανδράκης Γιώργος, Αλεξανδράκη Διαμάντω και Καμπανιέρη Ελένη. Στις 26/3 οι μαθητές με η συνοδεία της Διευθύντριας του Σχολείου μας, κ. Πετρακάκη Αναστασίας, ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες όπου έλαβαν μέρος στις διαδικασίες.

Διαβάστε περισσότερα: Το 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου στις Βρυξέλλες

Ανάδειξη έφηβων βουλευτών 2014

Η ηλεκτρονική κλήρωση για τη ΙΘ΄ Σύνοδο του προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» ανέδειξε ως πρώτο τακτικό μέλος του νομού Ρεθύμνης τη μαθήτρια του Σχολείου μας Μακριδάκη Χαρίκλεια του Χρήστου.

Συνολικά έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα 13.087 μαθητές από 1.004 σχολεία (919 σχολεία από την Ελλάδα, 64 από την Κύπρο, 21 ελληνικά σχολεία του απόδημου ελληνισμού). 

Η διαδικασία της «Βουλής των Εφήβων» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου 2014. Τους «έφηβους βουλευτές» θα απασχολήσουν θέματα σχετικά με τη σχολική ζωή, τα δικαιώματα των μαθητών και την προάσπιση και προαγωγή τους στο χώρο του σχολείου, τη συμμετοχή των μαθητών στη λήψη αποφάσεων, τις μαθητικές κοινότητες και γενικότερα τη λειτουργία της δημοκρατίας στην καθημερινότητα του σχολείου.

"Εγώ κι εσύ μαζί"

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση των αξιών της ειρήνης, της ανοχής, της διαλλακτικότητας, της αλληλεγγύης, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού.

Το πρόγραμμα/διαγωνισμός “Εγώ και εσύ μαζί, για έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς βία και ρατσισμό” τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε νεαρούς μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχει σκοπό να τους ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει για το πώς να λύνουν τις διαφορές τους ειρηνικά, χωρίς βία και ρατσισμό. Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και τη υποστήριξη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων τους, αναλαμβάνουν δράση διοργανώνοντας σειρά δραστηριοτήτων μέσα και γύρω από το σχολείο π.χ. αθλητικούς αγώνες, ποδηλατοδρομίες, θεατρικά παιχνίδια, εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες με συμμετέχοντες αθλητές κ.α.

Διαβάστε περισσότερα: "Εγώ κι εσύ μαζί"

8ο Μαθηματικό καλοκαιρινό σχολείο

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για 8η συνεχή χρονιά πραγματοποιεί το θεσμό του ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν θεσμό πρωτοποριακό, που απευθύνεται στους ταλαντούχους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, που έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τα μαθηματικά. Στους μαθητές αυτούς δίνεται η δυνατότητα μαζί με άλλους συνομήλικους τους, να ασχοληθούν για 1 εβδομάδα εντατικά με τομείς των μαθηματικών που δεν διδάσκονται στα σχολεία, ή απαιτούν ιδιαίτερη εξειδίκευση. Το πρόγραμμα και η επιστημονική εποπτεία των μαθημάτων γίνονται από την Επιτροπή Διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε, η οποία έχει τεράστια εμπειρία σε θέματα διδασκαλίας διαγωνιστικών μαθηματικών, τόσο για εθνικούς, όσο και για διεθνείς διαγωνισμούς. Εκτός της ενασχόλησης με τα μαθηματικά, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με κολύμβηση, αθλοπαιδιές, και ψυχαγωγικά πνευματικά παιχνίδια σε χώρους ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς.

Το Δ.Σ της Ε.Μ.Ε. διοργανώνει στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, στο 4 αστέρων εξαιρετικό ξενοδοχείο «OLYMBIAN BAY», από 13 Ιουλίου μέχρι 25 Ιουλίου 2014 , το 8ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.hms.gr. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Copyright © 2012-2013. 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου. All Rights Reserved.