Τελετή αποφοίτησης

Τελετή αποφοίτησης του 3ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου

Μια δημιουργική σχολική χρονιά ολοκληρώνεται,δίνοντας την σκυτάλη σε ένα νέο ξεκίνημα

 

Σε ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 στο Σπίτι του Πολιτισμού η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ’ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα σχολικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν στην διάρκεια της χρονιάς:

  • Η αδελφοποίηση του σχολείου μας με το Liceo Classico Tommaso Campanella
  • Η βραβευμένη δράση ¨Η χρυσή τομή στις Τέχνες και στην Φύση¨
  • Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες
  • Οι δραστηριότητες της Ρητορικής Ομάδας του σχολείου μας.

Μέσα από την προβολή των δράσεων έγινε φανερή η θετική εμπειρία από την ομαδική ερευνητική εργασία, τα αποτελέσματα της οποίας διαχέονται στην σχολική κοινότητα, η γνωριμία με νέους άλλων τόπων και η διαπίστωση κοινών επιδιώξεων που οδηγεί στην δημιουργία νέων δεσμών και η ενίσχυση της δύναμης του λόγου στην καθημερινή επικοινωνία και πρακτική των ανθρώπων.

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Ιωάννης Μαρκαντές, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, η κ. Αγγελική Καψάσκη πρ. Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων και η κ. Ξανθίππη Νικολαϊδου, Σχολική Ψυχολόγος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μαθητές, γονείς και καθηγητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και μοιράστηκαν γνώσεις, εμπειρίες, εικόνες, μουσικά στιγμιότυπα.

Αξιοσημείωτη ήταν η προθυμία των μαθητών να συμμετάσχουν στις παρουσιάσεις, καταθέτοντας τις δικές τους εμπειρίες.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ο χαιρετισμός της μαθήτριας Γεωργίας Στεφανουδάκη, απόφοιτης της Γ’ τάξης προς τους συμμαθητές και καθηγητές της. Με λόγια καρδιάς αναφέρθηκε σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα, αποδεικνύοντας πως οι μαθητές μας αγαπούν το σχολείο και φεύγοντας ένα κομμάτι του μένει πάντα μαζί τους.

Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην τιμήσουμε την αγαπημένη μας συνάδελφο, κ. Ευρυδίκη Λελεδάκη, που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή της, για να προσφέρει από ένα άλλο μετερίζι και πάλι στον άνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο με την ευγένεια, το ήθος και την δημιουργικότητα που την διακρίνει.

Ακολούθησε η απονομή των απολυτηρίων στους μαθητές της Γ΄τάξης από την Διευθύντρια, κ. Αναστασία Πετρακάκη,  και, στην συνέχεια, όλοι μαζί απολαύσαμε τα εδέσματα του μπουφέ.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και ιδιαίτερα την κ. Μάρθα Τριποδιανάκη, που στήριξε με κάθε τρόπο την εκδήλωση καθώς και τον Δήμο Ρεθύμνου για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.

Στους μαθητές μας ευχόμαστε να έχουν επιτυχία σε ό,τι νέο επιχειρήσουν στην ζωή τους. Οι ορίζοντές τους ας είναι ανοιχτοί και ας επιδιώκουν πάντα να εξελίσσονται με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια!

Αρέσει σε %d bloggers: